Regulament de utilizare a forumului


VWClub.ro s-a infiintat din dorinta de a creea o comunitate pentru pasionatii masinilor din grupul V.A.G. Utilizarea website-ului www.vwclub.ro reprezinta un acord implicit din partea dvs. cu acest document. In cazul in care nu sunteti de acord cu aceste reguli, va rugam frumos sa abandonati acest site.

Se pune in vedere faptul, foarte important, ca acest forum este dedicat auto, deci contributia unui user se reflecta prin utilitatea postarilor lui legate de subiect.
Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor, (moderarea fiind realizata de persoane alese dupa criterii de incredere, corectitudine si capacitatea de a fi impartial indiferent de situatie) este posibil sa ne scape mici abateri de la regulament. In acest caz apreciem daca oricare dintre utilizatorii acestui forum sesizeaza un moderator/admin despre cele intamplate pentru a putea lua masura potrivita in functie de caz.
Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre vwclub, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.1.Reguli generale:


a. Clonele sunt interzise. Este interzisa crearea si utilizarea mai multor conturi de catre aceeasi persoana. Un membru care a fost BAN-at nu mai are voie sa-si deschida alt cont pe forumul vwclub.ro sau sa foloseasca userul altui coleg de forum indiferent de scop. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user) iar acesta nu poate fi o denumire sugestiva pentru o afacere, un produs etc.
b. Ne rezervam dreptul de a limita accesul dvs. la serviciul vwclub.ro (pe o perioada determinata, nedetreminata sau chiar definitiv prin stergerea user-ului) indiferent de statut sau vechime daca nu respectati regulamentul si daca faceti dovada sau sunteti suspectati de o utilizare abuziva, sau care dovedeste rea vointa.
c. Este interzisa promovarea de servicii, produse sau orice alta forma de publicitate pe acest forum fara acordul unui moderator sau admin.
d. Completarea profilului este obligatoriu la inscrierea pe forum, sau pe parcursul folosirii acestuia (in cazul in care nu este complet la inregistrare) ! Refuzul completarii acestuia, duce la nevalidarea contului respectiv, sau, in cazul celor inscrisi, la interzicerea accesului pe forum, pana la rezolvarea problemei.
e. In semnaturi, avatare sau nume de utilizator sunt interzise texte, imagini sau link-uri cu nota de reclama sau publicitate de orice fel si sunt interzise injuraturile si/sau atitudini ofensatoare. Nu se accepta semnaturi excesiv de mari fie ca e vorba de imagini sau text.
f. Spamul este interzis. Este interzisa trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM. In aceasta situatie se vor sterge mesajele si se va limita permanent accesul la forum al spammerului.2. Reguli de postare:a. Inainte de a deschide un nou topic (tema), foloseste cu incredere functia "Search" sau “Advanced Search” aflata in dreapta sus pe bara de meniu a forumului, pentru a evita dublarea subiectelor pe forum.
b. Sunt interzise subiectele de discutie care prin esenta lor sunt menite sa produca scandal (flame) - atat initiatorii lor cat si cei care se prind in acest joc pot fi sanctionati.
c. Limba oficiala a forumului este limba romana si va rugam sa faceti tot efortul pentru a scrie corect gramatical si citet. Prin urmare este interzisa folosirea prescurtarilor de chat: "dc" , "vb", "k" , "dak", “vd” etc., cu exceptia cazurilor in care pot aparea confuzii.
d. Mesajele personale (PM-urile) sunt personale si este interzisa postarea lor pe forum.
e. Este interzisa utilizarea functiei "Quote" la mesajul anterior, decat daca este citat partial mesajul cand se doreste sa se faca referire doar la o anumita parte din el.
f. Sunt interzise mesajele cu tenta publicitara sau anunturile de publicitate altundeva decat in aria special destinata : BAZAR
g. Offtopic-ul este interzis. Mesajele care nu au legatura cu subiectul in cauza, si/sau nu contribuie in nici un fel la acel subiect sunt considerate offtopic. Exista arie destinata discutiilor subiective si offtopicului de la orice fel de subiect in limita normalitatii si a bunului simt si acolo aplicandu-se aceleasi reguli de moderare.
h. Atacurile la persoana, mesajele care contin imagini sau expresii vulgare, defaimatoare, rasiste, antisemite, xenofobe sau ironii de prost gust vor fi sterse fara preaviz, iar (unde este nevoie) userul va fi sanctionat pana la limitarea accesului la forum temporar sau permanent.


3. Reguli de postare aria Bazar (aria destinata publicitatii) :


a. Pentru a posta un anunt de publicitate, aveti nevoie de minim 30 posturi in celelalte arii ale forumului (exclus aria de Discutii generale) + 30zile de vechime pe forum.
b. Fiecare anunţ trebuie să fie însoţit de :
Informaţii detaliate referitoare la produs (nou sau second, dacă are defecte, etc),
Pret si poze reale ale produsului
Date de contact : telefon, email, adresa de messenger , depinde de caz
c. "Up"-ul este un post care nu aduce nimic nou, are doar scopul de a readuce anuntul in actualitate (in fata) si este o reactualizare care nu poate fi facuta mai repede de 5 zile de la ultimul up. "Up"-ul la mai putin de 5 zile se sanctioneaza.
d. Produsele sau serviciile publicate trebuie sa apartina celui ce a creat acel anunt si sunt interzise vanzarile de produse furate, ilegale, contrafacute sau piratate.
e. Dublarea anunturilor ( aceleasi produse vandute sub alta forma in alt topic decat cel initial) duce la stergerea ambelor ( in cazul in care sunt doar 2) anunturi si sanctionarea dupa caz a initiatorului anunturilor.
f. Anunturile in care initiatorul nu a mai postat nimic timp de 3 luni pot fi inchise/mutate in aria de anunturi expirate.
g. VWClub.ro nu este responsabil pentru nici o vanzare neonorata, inselaciune, etc. Toate vanzarile si cumpararile sunt pe riscul celor implicati in vanzare-cumparare. Pagubitul are dreptul sa raporteze intamplarea unui moderator/admin pentru a sanctiona userul parat daca este cazul.


4. Atributii moderatori/admini si raportarea anomaliilor:a. Posturile care contravin regulilor de mai sus pot fi sterse fara o notificare prealabila si aceasta actiune nu trebuie justificata. Deschiderea unui topic (thread) unde se cer explicatii despre aceasta, nu face decat sa inrautateasca situatia, rezultand ca userul in cauza habar n-are de regulament. Moderatorii/administratorii au obligatia sa aplaneze orice conflict chiar daca este necesara aplicarea sanctiunilor si limitarea accesului la forum a tuturor utilizatorilor implicati in scandal.
b. Orice reclamatie impotriva unui moderator trebuie adresata unui administrator iar pentru reclamatiile impotriva celorlalti colegi de forum care incalca regulamentul folositi functia REPORT din forum.5. Dispoziti Finale


a. Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumurilor.
b. Sectiunea Discuti Generale are parte de un statut preferential in sensul ca moderarea se face mai lejer. Ca urmare a acestei reguli, in aria mentionata nu se vor sanctiona mesajele care nu sunt la subiect sau mesajele fara un continut real. Se vor sanctiona in schimba mesajele de tip flame, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator.
c. Ne rezervam dreptul de a modifica sau a completa acest regulament fara a anunta cu toate ca acest lucru este putin probabil, politica forumului fiind de a promova legaturile intre utilizatori si conducerea acestuia. Astfel, in majoritatea cazurilor, veti fi anuntati de modificarile efectuate ce va pot afecta. In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, administratorii forumului au intotdeauna ultimul cuvant.
d. In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu.


Echipa VWClub Romania