PDA

View Full Version : Problema aer conditionat manual



adilau
06.08.2012, 19:53
Va salut...
cer ajutor,uite problema mea..

Am si eu o problema cu clima ( nu climatronic) aseara am dat sa pornesc ventilatorul (chestia care o intorci 1234:) si am dat pe 1,2 direct,normal si s-a oprit smecheria, si cu ea si ac-ul. Adica, chiar daca intorc pe pozitia 2,3,4 butonul rotativ, si apas pe AC nu mai portneste.... am verificat siguranta, este ok... fara tester ce as mai putea verifica sa-l pun la loc sa mearga?este vreun DIY undeva pe forum ptr treaba asta? nu am gasit.... plz help:) daca nu mai porneste nici ac? sau oricum are altundeva ac senzor sa vada daca merge motorasul si atunci se poate sa se fii ars motorasul? Mentionez ca masina este din 98/99 Passat cu AC nu climatronic. Astept ajutor va rog.


inca ceva...am mai miscat ,tras de chestia cu care intorci(1234)--si a pornit dar doar pe treapta 1 mergea, indiferent pe ce treapta dadeam,atunci a pornit si AC .Asta dupa ce am "lovit"butonul de AC cu degetul mai tare..se auzea cum cupla in bord releul,dar parca ceva nu-l lasa,ca si un scurt.....
Bucuros ca nu muream de cald,dar cand am oprit motorul s-a oprit de tot si n-a mai pornit.

Ceva sfaturi..

Skyline
10.08.2012, 21:38
incearca sa schimbi butoanele de comanda

adilau
10.08.2012, 22:09
Salut,
Am rezolvat azi problema...era pe parte electrica.
Am cumparat din dezmembrari o unitate completa si am montat-o.

MERGE PERFECT.

Adi

abstrakt
10.08.2012, 22:16
nu prea am inteles exact care e problema. nu porneste ventilatia sau nu cupleaza compresorul (AC)?
poti sa faci un test ca sa excluzi vreo pb la senzor (G65) sau alta problema electrica. Poti ruga un coleg de pe forum din Cluj sa te ajute cu asta..
daca nu mai porneste compresorul ai toate sansele sa fie presiunea scazuta in instalatie..


p.s. vad ca am postat deodata si intre timp s-a rezolvat

adilau
11.08.2012, 20:11
Nu pornea ventilatia si nici AC-ul,ca doar sunt pe acelasi circuit electric.
Cum am mai zis era la partea electrica a ventilatorului(1234) a cazut lamela care facea contact.S-a pus la loc dar din pacate nu mai mergea numai pe viteza 2 si 4.
Asa ca am schimbat toata unitatea de ventilatie.Cumparat din dezmembrari.

Adi